Το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής

Η Κυριακή είναι μια μέρα που έχουμε ταυτίσει με το οικογενειακό γεύμα. Ένα γεύμα πολύ πιο πλούσιο από αυτά που συνηθίζουμε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Ίσως ακόμα και να ξεκινάμε να σκεφτόμαστε από την Πέμπτη ποιο θα είναι αυτό το λαχταριστό φαγητό που θα μαγειρέψουμε για να ευχαριστηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Πάντα θα περιμένουμε αυτή τη μέρα για να δούμε αγαπημένα πρόσωπα και να διαθέσουμε τον χρόνο μας για να συζητήσουμε μαζί τους απολαμβάνοντας το νόστιμο φαγητό που ετοιμάστηκε.

Αναμφισβήτητα δεν λείπει από εκεί το κρέας. Συνοδευόμενο με διάφορα υλικά, το κρέας είναι αυτό που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την αγαπημένη μας περίσταση. Είτε είναι χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είτε μοσχάρι, είτε το μαγείρεψε η μαμά στο φούρνο, είτε το ανέλαβε ο μπαμπάς ψήνοντάς το στην ψησταριά. Δεν θα σκεφτούμε ποτέ αν φάγαμε λίγο παραπάνω γιατί είναι το γεύμα που περιμέναμε όλη την εβδομάδα και έχει το κρέας που μαγειρεύτηκε με πολύ μεράκι.

Είναι αυτό το γεύμα, που απολαμβάνεις περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα της εβδομάδας, γιατί είναι σίγουρα κάτι νόστιμο, λαχταριστό και το μοιράζεσαι με δικούς σου ανθρώπους.

Leave Your Comment Here