Οδηγός για τέλειο Barbeque

Είναι γεγονός ότι ένα καλοψημένο κρέας στην ψησταριά είναι ένα φαγητό που κανείς δεν αντιστέκεται. Πριν ξεκινήσετε όμως το ψήσιμό του, βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανωθεί σωστά με τα απαραίτητα. Δεν αρκεί να είναι μόνο μερακλής ο ψήστης. Έχοντας το σωστό εξοπλισμό, θα απογειώσετε τη γεύση και όλοι οι φίλοι σας θα σας αποκαλούν πια τον BBQ King της παρέας.

Ψησταριά

Η ψησταριά μπορεί να είναι κάρβουνου, υγραερίου αλλά και μια ηλεκτρική ψησταριά (αποκαλούμενη και ως γκριλιέρα). Όποια και αν είναι η επιλογής σας από τις τρεις, δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ένταση της φωτιάς , ανάλογα στο είδος και την ποσότητα του κρέατος που έχετε προς ψήσιμο.

Λαβίδες & Σπάτουλες

Πρόκειται για αυτά τα απαραίτητα εργαλεία που κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα στον να χειριστείτε σωστά το βασικό υλικό σας, δηλαδή ο κρέας. Οι λαβίδες είναι αυτές που θα σας διευκολύνουν στο να γυρίζετε το κρέας επάνω στη σχάρα. Οι σπάτουλα χρησιμοποιείται για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά κυρίως για ένα πιο ευαίσθητο στο χειρισμό κρέας, όπως το μπιφτέκι. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μια συρματόβουρτσα για να μπορέσετε να καθαρίσετε είτε στο τέλος, είτε ενδιάμεσα την ψησταριά από τα λίπη.

Μαχαίρια

Το μαχαίρι είναι εργαλείο με μεγάλη σημασία γιατί είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να πετύχετε στο σωστό κόψιμο στο κρέας. Εφόσον έχουμε επιμελώς κομμένο το κρέας μας επιτυγχάνουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.

Πινέλο

Το εργαλείο αυτό σας χρειάζεται για να μπορέσετε να απλώσετε επάνω την μαρινάδα ή τη σως από λεμόνι και μυρωδικά που έχετε προετοιμάσει.

Ποδιά

Θα σας προστατεύσει απο τους λεκέδες απο λίπη, λάδι, σάλτσα ή ακόμα και στάχτη. Στο τέλος του ψησίματος θα την βγάλετε και θα είστε έτοιμοι να καθήσετε στο τρπέζι για να απολαύσετε το πεντανόστιμο φαγητό που ετοιμάσατε.

Προμηθευτείτε τα πιο εκλεκτά κομμάτια κρέας που επιθυμείτε και ετοιμαστείτε να κατακτήσετε τον τίτλο του «καλύτερου ψήστη».

Leave Your Comment Here